Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

dimecres, 22 de febrer del 2017

Reunió amb la Direcció de l Hospital de Viladecans


Des de la renovació l’any 2015 de la Secció Sindical de CCOO a l’Hospital de Viladecans hem tingut com un del eixos de la nostra acció sindical la voluntat de tenir presència i col·laborar en la elaboració dels plans formatius del nostre hospital i tractar d’impulsar la recerca dels professionals d’infermeria ( DUIS i TCAIS). En aquest sentit, l’any 2016 hem mantingut diverses reunions amb el responsable de Formació (Sr. Carles de la Fuente), i moltes de les aportacions fetes per CCOO han estat reflectides en un augment de la oferta formativa a la intranet (curs de Triatge, CMA, Endoscòpies…).


El passat dia 2 de febrer ens hem reunit amb la Directora del Centre (Dra. Montserrat Oliveras) i amb la Directora d’Infermeria (Sra. Clara Mauri) per conèixer els seus plantejaments pel que fa a la recerca. Hem expressat la nostra preocupación pel fet que durant els darrers anys les activitats de recerca han estat molt minses i hem expressat la conveniència d’impulsar aquestes activitats del personal d’infermeria (DUIS i TCAIS), tenint en compte que a la Planificació estratègica de l’Hospital l’impuls de la recerca és un dels elements als quals es vol donar èmfasi.

La Dra.Oliveras ens informa que estan treballant en la elaboració d’una nova intranet, que serà més funcional i atractiva, dintre de la qual hi haurà un espai dedicat a la recerca. Es crearà un comitè que determinarà quins treballs dels aportats pels

professionals s’hi publicaran, tenint en compte la seva qualitat. Ens informa que existeixen beques de recerca, però que normalment van dirigides a grans grups de recerca de grans hospitals (Instituts de Recerca), i no van destinades a recerca clínica als hospitals petits com el nostre. Aquestes beques s’anomenen Beques d’Intensificació, i els professionals que se’n beneficien queden alliberats i poden dedicar-se només al treball de recerca. Per aquesta raó, la Dra. Oliveras està treballant conjuntament amb el seu equip altres opcions, mitjançant les quals es puguin finançar petits projectes al nostre hospital i la Primària del territori.

CCOO insisteix en la necessitat d’un professional de referència per tal que els treballadors que vulguin s’hi puguin adreçar en aquestes qüestions. La Sra. Mauri planteja la necessitat de comptar amb una figura de pes per impulsar totes aquestes 
activitats des de la Direcció.

CCOO també planteja que, a causa de la manca de personal per les retallades, no hi ha hagut possibilitat de facilitar als professionals que volguessin fer pòsters per a congressos, publicacions o estudis, el temps necessari per dedicar-se a aquesta activitat.

La Dra. Oliveras ens informa que s’actualitzarà el procediment que regula que la gent que vulgui anar a congressos ha de presentar algun projecte i justificar aquesta assistència. Pel que fa a les comunicacions i pòsters també es crearà un comitè, que orientarà i millorarà les iniciatives investigadores dels professionals. No es tractarà de posar impediments als treballs dels professionals, sinò de generar treballs de qualitat.

Ens manifesten la intenció d’impulsar totes aquestes accions i que ja han començat a treballar en com organitzar-les, però avisen que caldrà temps per veure resultats. 

El día 3 de febrer ens hem reunit amb la Sra. Meritxell Herreros (Directora de Persones i Organització) per parlar de diversos assumptes (interinitats, formació).

CCOO, com a membres de la Comissió de Formació, volem saber quina formación es preveu desenvolupar al llarg de l’any i, igual que l’any passat, participar en la elaboració dels plans formatius, tot atenent algunes necessitats que ens han plantejat els treballadors i les que nosaltres hem detectat.

Ens informa que s’ha començat a treballar en el curs “Sedació en endoscòpies”. Irene Pamplona, Responsable de Formació a l´Hospital de Viladecans, parlarà amb CCOO per tractar del curs de CMA (atès que aquest curs n’havia estat un dels proposats per CCOO i n’haviem elaborat el programa).

Les aules virtuales per inscriure’s en cursos de Prevenció, Protecció de Dades i Qualitat s’obren la setmana vinent. Es pretén afegir també el curs de Risc Biològic, que la Sra.Herreros considera que ha de ser obligatori per a tot el personal. Al personal de nova incorporación se li facilitarà un dossier que inclourà els cursos que han de fer obligatòriament.

CCOO manifesta que vol tenir accès a les llistes definitives d’admesos, ja que ha hagut queixes d’alguns treballadors pel fet que a vegades els cursos es concedeixen sempre als mateixos treballadors. És necessari que s’estableixin criteris que deixin clar quin destinatari pot fer un determinat curs.

La Sra. Herreros vol que en cada acció formativa quedi clar quins són els criteris i destinataris, concretant els requisits d’accés al curs, i tenint en compte que actualment hi ha el filtre del supervisor per inscriure’s. Es tractaran de corregir possibles incidències quant a l’admissió d’uns o altres treballadors.

Pel que fa a la formació en Gacela ens informa que al Centre Corporatiu de l’ICS s’està elaborant un programa formatiu per a tot l’ICS. CCOO demana que la formació en Gacela inclogui els TCAIS.

Tornem a reclamar les Acollides (3 dies al servei de destinació sense ser responsable dels pacients) i Estades (1 setmana al servei, amb lliurament d’un certificat acreditatiu).
Ens diu que les Estades es dissenyaran a partir del segon semestre de 2017, tenint en compte àrees d’expertesa i el diseny de llocs de treball “tipus” segons perfil. A partir d’aquest punt será possible fer un pla de formació més concret.

Quant al Moviment Intern, ens diu que es convocarà a finals de febrer (prèvia reunió amb Sindicats, Direcció d’Infermería i RRHH). CCOO demana que, desprès que s’adjudiquin les places, els treballadors que no hagin pogut accedir al lloc de treball desitjat romanguin en una mena de “llista d’espera”, per oferir-los aquest lloc de treball en cas d’absència de la persona que l’ocupa.

En relació als corretorns, la Sra.Herreros vol que estiguin adjudicats a cada supervisor, per a una millor gestió dels permisos que demanin els treballadors de cada unitat.

CCOO transmet el malestar d’alguns treballadors pel fet que a CCEE hi hagi corretorns en torn fix de matí.


SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L’HV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada