Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

dijous, 4 de novembre del 2010

Mesa Sectorial de Sanitat. Sessió de 29 d'octubre de 2010

Pròrroga del Pla d'Ordenació de Recursos Humans.

La vigència del Pla d'Ordenació de Recursos Humans acaba el 31 de desembre de 2010. La Mesa Sectorial, amb el recolzament de CCOO i UGT, ha decidit prorrogar el PORH durant un període de 6 mesos. Encara que la periodicitat de les convocatòries de selecció està establerta en el II Acord, la pròrroga del PORH és una garantia més perquè es continuïn fent convocatòries durant l'any vinent. Al 2011 caldrà negociar un nou PORH a la Mesa Sectorial.

Convocatòries.

El 19 de desembre es farà el examen de primària. Al desembre es publicaran les convocatòries de treballadors socials, ACUT i prevenció de riscos laborals. Al 2011 es faran concursos de mobilitat voluntària de gestió i serveis i convocatòries al 2012.
L'ICS va informar que es faran convocatòries d'ofici. Demà, dia 3 de novembre, després de molt insistir, ens reunim els firmants del pacte de classificació professional.

Integració del personal del Departament de Justícia.

La convocatòria sortirà demà al DOGC. UGT que s'ha adherit a l'Acord d'integració 3 anys després ara diu que l'Acord té indefinicions i vol que es creï un grup de treball. CCOO i CATAC, que som els signants, ens vam oposar.

UAU.

Hem demanat que es reprengui l'activitat del grup de treball de les UAU per tractar sobre les diferents categories que hi treballen.

Criteris d'elecció de destinació.

Hem demanat que es torni a reunir el grup de treball per clarificar els criteris d'elecció de destinació després d'un concurs-oposició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada