Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

dilluns, 7 de novembre del 2011

CCOO considera una irresponsabilitat convocar una vaga corporativa per mantenir privilegis

El sindicat corporatiu “Metges de Catalunya” ha convocat vaga per metges (inclosos els MIR) de tot el SISCAT pels dies 15 i 16 de novembre.


La primera impressió és que aquesta és una vaga pactada entre el Govern i un sindicat corporatiu amb interessos partidistes, que comparteixen els mateixos objectius: parcel·lar i privatitzar serveis sanitaris per treure’n profit com a oportunitat de negoci.


Si no és així el Govern ens ho haurà de demostrar


CCOO hem denunciat des de el primer moment les repercussions que les retallades en activitat sanitària tindrien sobre usuaris i personal dels centres i hem mostrar el nostre rebuig a les mesures que els governs central i autonòmic ens han imposat per la força.


Portem mesos negociant expedients al sector intentant preservar condicions de treball i plantilles. Només falta l’ICS, objecte d’un atac sense precedents que pretén desmantellar definitivament el sistema sanitari públic i privatitzar aquell serveis que es prestin millor com a oportunitat de negoci.


MC va rebre amb joia la noticia de parcel·lació de l’ICS i “ebarització” dels serveis perquè per ells és més important el negoci que el servei públic.


A MC l’importa més com participar en el repartiment del pastís que evitar el desmembrament dels serveis públics.


Vist que les seves reivindicacions en l’ICS (que costarien bastant més del que es necessita per tancar el pressupost) no poden ser ateses des de la Mesa Sectorial, busquen altres fors, com sempre. I aprofitant la campanya electoral tornen a fer allò que altres vegades els ha donat resultat: pressionar el Govern amb amenaces de vaga amb l’objectiu d’aconseguir mantenir o incrementar determinats “privilegis” en una mediació.


En la situació actual, on la majoria del personal ha assumit sacrificis per tal de donar estabilitat a les plantilles en les empreses del sector, és absolutament intolerable que un sindicat corporatiu aprofiti per fer reivindicacions partidistes ( que finalment haurien de pagar la resta de col·lectius) Però més intolerable seria que el Govern cedeixi a aquestes pressions.



CCOO negociarà a la Mesa Sectorial de Sanitat per intentar aconseguir un acord beneficiós per a tots els treballadors i treballadoresDes que l'Institut Català de la Salut va anunciar la seva intenció de reduir els sous de tots els seus treballadors per poder quadrar el pressupost de 2011,



CCOO hem manifestat la necessitat d'introduir mesures de gestió i de racionalització que permetessin reduir la despesa. No podem permetre que al mateix temps que es vol reduir el sou d'uns es mantingui el pagament de complements a altres que no fan la feina que justifica el seu pagament. CCOO creu que la sanitat pública catalana està en una situació molt difícil com a conseqüència de les retallades pressupostàries del Govern de la Generalitat, les quals han incrementat les llistes d'espera i han reduït els serveis a disposició de la ciutadania. Davant aquesta greu situació, CCOO considera una irresponsabilitat convocar una vaga a tot el sistema sanitari català que té com a únics objectius aconseguir reclamacions corporatives i mantenir privilegis intolerables d'uns quants, molt pocs, d'una de les empreses del SISCAT.



CCOO continuarà treballant i negociant a la Mesa Sectorial, únic àmbit legítim de negociació, per aconseguir un acord que tingui en compte a tots els treballadors de l'ICS, que millori l'estabilitat de la plantilla, que mantingui la plantilla estructural, que permeti superar les dificultats econòmiques de l'ICS i que garanteixi la qualitat assistencial i l'increment de l'activitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada