Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

dimecres, 8 d’abril del 2015

El sindicat demana la dimissió del conseller Boi Ruiz

CCOO denuncia que el veritable full de ruta del govern de CIU és el desmantellament del sistema sanitari públic

La Federació de Sanitat de CCOO manifesta la seva oposició a les noves accions del Departament de Salut i del Govern de la Generalitat que van clarament encaminades a desmantellar el sistema sanitari públic.

CCOO considera que el Govern no fa cas del Parlament que demana la paralització del Consorci a Lleida, començada així la destrucció de l’Institut Català de la Salut, obrint la porta a iniciatives privades amb ànim de lucre. És impensable que s’impulsi a la creació i publicació dels estatuts d’un nou ens que no té legitimació ni parlamentària ni ciutadana. Tot ha estat per la via de la imposició.

CCOO considera que a través del projecte “VISC +”, el Govern pretén vendre les dades dels pacients de la sanitat pública a entitats privades. Tot i la promesa de mantenir la confidencialitat d’aquestes dades, CCOO considera que mitjançant enginyeria informàtica es podrien descodificar i identificar així a cadascun dels pacients implicats. Prova d’això és que el Comitè de Bioètica de Catalunya ni tan sols s’ha pronunciat. Tot plegat, també amb ànim de lucre, on interessos privats es beneficiaran del nostre sistema sanitari públic. L’Administració pública ja pot utilitzar les dades per a finalitats científiques i de recerca, sense necessitat de vendre-les a tercers.

CCOO considera que a través de la Instrucció 05/2015 es permetrà fer activitat privada als establiments sanitaris del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), inclòs l’ICS. Això significarà que tindrem usuaris de primera i usuaris de segona dins dels mateixos hospitals públics, novament fent negoci amb la nostra salut. CCOO es pregunta, és així com es volen reduir llistes d’espera?.


Per tot plegat, es destapa quin és el veritable full de ruta d’aquest Govern: la destrucció del sistema sanitari públic. I és en aquesta línia d’actuació que la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya es veu obligada a demanar la dimissió del Conseller Boi Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada