Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

divendres, 8 de desembre del 2017

Carrera professional, P-2010 i borsa de treball

Us fem un breu resum dels temes pendents

Borsa de treball

*       CARTA PETICIÓ A DRA.CANDELA CALLE SOBRE BORSA DE TREBALL: Des de la Federació demanem la NO pròrroga de l'actual Pacte de Selecció Temporal i la possibilitat d'obertura d'una nova negociació al respecte.

P-2010

*       P-2010: Com ja sabeu, aquest procediment es va veure afectat per la interposició d'un contenciós-administratiu que ha arribat fins al Tribunal Suprem que ha obligat a l'ICS a retrotraure actuacions, de manera que professionals que havien obtingut plaça s'ha vist desprovistos d'ella (mantenint retribucions i lloc de treball), i professionals que no van obtenir plaça, ara han pogut escollir.

Davant d'aquestes noves situacions, els professionals que ho desitgin poden reclamar tots aquells drets que considerin que s'han vist vulnerats. Per això cal que es posin en contacte amb els nostres assessors i derivar-los al Gabinet Jurídic.
      
Casos:

1.      No vaig obtenir plaça i ara si: Puc reclamar la carrera professional que he deixat de percebre tots aquests anys (si reunia la resta de condicions), les diferències salarials, si per exemple no he treballat o he treballat interrompudament, així com les DPO si per la característica del meu contracte (eventual de menys de 6 mesos o substitució) no hi tenia dret. També hi ha gent que si es va presentar a successives oposicions, podria incloure la petició de les taxes que va pagar.

2.      Si vaig obtenir plaça i ara no: Cal fer una reclamació del retorn de la situació de la plaça estatutària fixa, ja que l'aspirant va complir amb tots els requisits que l'ICS va demanar en el seu moment.

Carrera professional

*       CARRERA PROFESSIONAL INTERINS: En aquests supòsits també es donen 3 casos:

1.      Personal interí, que feia molts anys que no han tingut l'oportunitat de presentar-se a un concurs-oposició: En aquests casos, l'ICS ja els està pagant d'ofici. En l'actualitat són 362 professionals.

2.      Personal interí, que complien amb els requisits del II Acord (més de 5 anys sense OPO),però que l'ICS d'ofici no ho considerava. En aquest cas, ja tenim diverses sentències guanyades tant en 1a instància com al TSJC. El que passa és que l'ICS ha recorregut al Tribunal Suprem, i estem pendents.

3.      Personal Interí, que no complien amb els requisits del II Acord (exemple, interins de 2 anys) però que han decidit tirar endavant igualment amb el contenciós-adminsistratiu. També hi tenim guanyat en 1 instància i al TSJC. En l'actualitat, igual que en el cas anterior, pendent del Tribunal Suprem.

I és per això, que recomanem, a les persones interines que dins el termini destinat a tal efecte (1-31 desembre 2017), facin la petició del nivell de carrera professional  que cadascú consideri que assoleix. I així, mentrestant, esperem tenir notícies del Tribunal Suprem per tal d'actuar en conseqüència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada