Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

divendres, 1 de juliol del 2011

Moció d’Alcaldia en relació al tancament del servei d’urgències a l’Àrea Bàsica de Salut El Pla


Gracies als contactes que a mantingut CCOO amb l´ ajuntament de Sant Feliu hem aconseguit que s’aprovi per unanimitat una moció d’Alcaldia en relació al tancament del servei d’urgències a l’Àrea Bàsica de Salut El Pla

Moció d’Alcaldia en relació al tancament del servei d’urgències a l’Àrea Bàsica de Salut El Pla

Davant la mesura que ha adoptat el govern de la Generalitat de Catalunya sobre el tancament del servei d’urgències que fins ara ha anat oferint l’ABS El Pla, des de l’alcaldia, es presenta aquesta moció amb l’objectiu de manifestar el descontent general amb aquesta decisió.
Atès que aquest tancament afecta a un dels serveis bàsics sanitaris de Sant Feliu de Llobregat i de vuit municipis més de la nostra comarca, entenem que aquesta decisió no es pot prendre de manera unilateral sense conèixer a fons les afectacions reals i que cal un procediment dialogant per arribar a una solució consensuada amb els ens locals afectats.
Atès que tal i com tenim entès un dels objectius del govern de la Generalitat és que no es col•lapsin els serveis d’urgències hospitalàries, a través de que els ciutadans utilitzin primer els serveis d’urgències d’atenció primària.
Atès que estem en el camí de la construcció i posada en marxa del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), equipament previst en les inversions de la Generalitat a Sant Feliu de Llobregat, com a pla estratègic de la zona zona Baix Llobregat Centre. Pensem que aquesta decisió de tancar el servei d’urgències a la nit pot acostumar a la ciutadania a assistir a l’hospital Moisès Broggi, quan precisament aquest fet el que volem evitar amb la construcció del CUAP.
Atès que cal establir prioritats alhora prendre mesures que afecten directament als recursos municipals, i que el menys convenient és treure’ls dels serveis que afecten d’atenció a les persones.

Per tots aquests motius, es proposa al Ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat l’adopció dels següents acords:
ACORDS
Primer.- Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a suspendre el tancament del servei d’urgències de l’ABS El Pla.
Segon.- Instar al Departament de Salut del Govern de la Generalitat a mantenir les inversions previstes en els serveis sanitaris a Sant Feliu de Llobregat, com a punt d’estratègia a la zona de Baix Llobregat Centre.
Tercer.- Instar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a continuar un procés dialogat amb el món local per consensuar qualsevol aspecte que afecti als serveis bàsics a la ciutadania, per tal de mantenir la qualitat del servei, així com el personal destinat als centres de la nostra ciutat.
Quart.- Donar trasllat d’aquests acords a les entitats censades a Sant Feliu de Llobregat, al Govern de la Generalitat, als grups polítics dels Parlament de Catalunya, als sindicats i a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada