Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

divendres, 11 de gener del 2013

Prevenció de Riscos Laborals. Actuacions de CCOO

En totes les reunions de la Paritària de Salut Laboral de l’ICS hem posat de manifest els incompliments en matèria preventiva que afecten de manera directe a la seguretat i salut dels treballadors; per aquest motiu hem refusat la signatura del “bonus” que són uns diners amb els quals es bonifica a les empreses per fer una activitat preventiva més enllà del que està establert a la Llei.

CCOO vam ser l'únic sindicat que no va signar el “bonus” i a més vàrem presentar al·legacions a la no signatura a la seguretat social, a MC Mutual i a la Inspecció de Treball. Arran d’aquestes al·legacions, la Inspecció de Treball va realitzar una visita a l’ICS i desprès de requerir una sèrie d'informacions a l'empresa constata totes aquelles situacions on nosaltres ens hem posicionat en desacord i algunes irregularitats en matèria preventiva que poden constituir falta greu:

1. Els delegats de prevenció han de rebre la mateixa informació en matèria preventiva que causa i danya la salut dels treballadors/es que l'autoritat laboral i l'empresa.

2. L’ICS ha de garantir la formació de tots els treballadors en prevenció de riscos laborals abans d'incorporar-se al seu lloc de treball.

3. L’ICS garantirà, no obligarà, la vigilància de la salut dels treballadors/es. Recordeu que l'ICS ens van demanar signar un procediment per obligar i sancionar a tots els treballadors/es de nova incorporació; CCOO vàrem ser l'únic sindicat que vam presentar una esmena a la totalitat del document perquè es retirés.

4. Per a aquells treballadors que són especialment sensibles a determinats riscos, la Inspecció adverteix a l'empresa que ha de facilitar una adaptació del lloc de treball real quan el seu estat de salut així ho requereixi.

5. En l'avaluació de riscos psicosocials ha de valorar de manera directe a tots els treballadors/es que estan en situació de risc i incidir sobre la planificació de la mesura correctora.

6. L’ICS ha d’efectuar a tots els seus centres una llista de llocs de treballs exempts de riscos per a embarassades i lactants.

Per tot això, la Inspecció de Treball i Seguretat Social aixeca acte d'advertència a l’ICS i li dóna terminis per complir amb els requeriments que es fan.

Si et trobes amb un problema de salut laboral, parla amb el delegat de prevenció de CCOO.

La salut no és al contracte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada