Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

diumenge, 3 de febrer del 2013

Mesa Sectorial de Sanitat. Sessió d’1 de febrer de 2013


Permisos i jornada anual 

La Direcció de l’ICS ha fet una presentació amb els permisos que d’acord amb la legislació vigent tenen tots els treballadors de l’ICS i que és el mateix quadrant que fa unes setmanes va enviar a tots els centres. 

En relació a la jornada, la Direcció de l’ICS explica que el Reial decret llei 20/2012 estableix per a tots els empleats públics una jornada mínima de 37,5 hores setmanals de promig en còmput anual. Segons els càlculs que fa la Direcció de l’ICS, 37,5 hores setmanals equivalen a 1.666 hores anuals.  

La Direcció propasa una jornada de 1.666 hores per als torns de dia i de 1.500 hores per a la nit. El personal amb torn rodat farà la jornada proporcional, com fins ara. 

CCOO hem manifestat que contrasta molt aquest interès de l’ICS de complir les lleis que retallen drets amb l’incompliment d’altres normes favorables als treballadors. 

Des de fa anys l’ICS incompleix algunes normes i malgrat les nostres demandes no  ha fet res per corregir-ho: denegació de les 40 hores de formació, no disposar el personal exposat a riscos biològics de 10 minuts per a higiene personal en finalitzar la jornada, no lliurament dels calendaris laborals a principis d’any, denegació de les vacances després d’un procés d’IT o d’un permís de maternitat, impossibilitat del personal d’atenció primària de dedicar un terç de la jornada a activitats no assistencials, perllongament de la jornada diària del personal d’infermeria de les unitats d’hospitalització, etc.

CCOO també hem manifestat l’absolut desacord amb la proposta que fa la Direcció, ja que vol implantar la jornada més alta d’Espanya i donar menys permisos dels que gaudeixen la resta de funcionaris de la Generalitat de Catalunya. 

CCOO hem demanat que s’apliquin a l’ICS les instruccions de Funció Pública sobre la incapacitat temporal i que en cas d’IT per intervenció quirúrgica o hospitalització es cobri el 100% de les retribucions. En relació als permisos hem demanat que es regulin els permisos per hospitalització, per intervenció quirúrgica i per cirurgia major ambulatòria. També hem dit que qualsevol regulació de la jornada ha de tenir en compte que a l’atenció primària un terç de la jornada s’ha de dedicar a activitat no assistencial. Cal aplicar el Reial decret 664/1997 de protecció dels treballadors contra els riscos biològics i preveure 10 minuts en finalitzar la jornada per a personal exposat a aquests riscos. Cal adoptar la jornada diària del personal d’hospitalització al necessari intercanvi d’informació dels professionals dels diferents torns. També hem demanat que es puguin agafar 5 dies de vacances al llarg de l’any fora del període de vacances i que es regulin els trasllats amb canvi de residència. 

Després de les intervencions de la resta de sindicats, la Direcció de l’ICS ha fet un recés per redactar una proposta que serà negociada si per part dels sindicats hi ha voluntat d’arribar a un acord. 

 La proposta és la següent: 

- Jornada de 1.650 hores anuals per als torns de dia. 1.500 hores anuals per al torn de nit.

- Permís d’hospitalització, d’acord amb l’establert a la Llei 8/2006 de mesures de conciliació del personal al servei de la Generalitat de Catalunya.

- Pagament del 100% durant els 4 primers dies d’absència de cada any per malaltia degudament justificada.

- Permís per trasllat de domicili sense canvi de residència, 1 dia; amb canvi de residència, 4 dies. 

CCOO hem respost que encara que en aquest moment no podem donar una resposta, fent una valoració ràpida, considerem que la proposta és insuficient i hem demanat a la Direcció una reflexió i que reculli algunes de les propostes sindicals.

Llegir proposta ICS


Presentació proposta ICS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada