Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

dimarts, 5 de febrer del 2013

Posició de CCOO amb la jornada i permisos


CCOO, després de la valoració feta pel conjunt dels nostres delegats de l’ICS, considerem que la proposta negociadora presentada per la Direcció de l’ICS a la reunió de la Mesa Sectorial del dia 1 de febrer és inassumible:

· La Direcció de l’ICS proposa un increment de jornada superior al que s’ha fet en altres comunitats autònomes i superior al que es va plantejar a la XHUP.

· La proposta de permisos que fa la Direcció de l’ICS és insuficient, ja que no preveu situacions com, per exemple, la Cirurgia Major Ambulatòria.

· La proposta que fa l’ICS en relació a la incapacitat temporal i les absències per malaltia està molt per sota de les condicions de la resta de funcionaris de la Generalitat.

· La Direcció de l’ICS no ha recollit moltes de les propostes que CCOO vam fer a la reunió de la Mesa Sectorial.

CCOO considerem que en aquest moment seria una irresponsabilitat dir si arribarem a un acord o no. No és moment de dir que sí arribarem a un acord perquè estem en ple procés negociador i això ens tancaria la possibilitat d’aconseguir millores per a tot el personal de l’ICS. Tampoc és moment de dir que no arribarem a un acord, ja que això suposaria un perjudici per a tot el personal de l’ICS; en aquest cas tindríem l’obligació d’explicar clarament les conseqüències negatives que aquesta decisió tindria per a tots els treballadors i treballadores de l’ICS. Sí que és moment d’afirmar que l’actual proposta de la Direcció de l’ICS no permet arribar a cap acord.

Per a CCOO ara l’única opció és continuar la negociació i intentar aconseguir que la Direcció de l’ICS assumeixi, si més no, part dels nostres plantejaments. Quan tinguem una proposta definitiva, serà el moment de fer una valoració global i decidir si és millor per als treballadors i treballadores signar un acord o no signar-ho.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada