Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

dilluns, 9 de setembre del 2013

Proposta sobre pensions

La secretaria de la dona de CCOO diu que la nova proposta sobre pensions conduirà a les dones a un major risc de pobresa
 

A falta de concreció de la nova proposta sobre pensions, de la que el Govern del PP  ja ha avançat que no creixeran en funció de l’IPC sinó que ho faran un mínim del 0,25% en moments de recessió i un màxim de l’IPC més un 0,25 punts en moments de bonança, des de la Secretaria de la Dona de CCOO diem que aquesta formula no garanteix el manteniment del poder adquisitiu de les persones pensionistes, i que en el cas de les dones pensionistes les conduirà cada vegada més a un major risc de pobresa.
La Ratio home/dona de la quantia de les principals pensions contributives (segons dades de l’Anuari Estadístic del Ministeri de Treball i Seguretat Social.2011) són en el cas de la pensió per incapacitat permanent un 1,28, en el cas de la pensió de jubilació un 1,68 i en el cas de la pensió de viduïtat un 0,75% (sent la pensió de viduïtat la que es percebuda en un 93% per dones, i sent la que no arriba ni a 600 ?/mensuals).
Per tant una mesura com aquesta creiem fermament que perjudicarà   totes les persones pensionistes, sotmetent-les a un empobriment continuat, quan en aquests temps, moltes vegades son la única font d’ingressos en una família.  Assistim novament a l’impacte  que tindrà aquest nou canvi regressiu  en les dones perquè tenen pensions inferiors fruit de la desigual presencia en el mercat laboral.
És gairebé insultant, en clau de gènere, parlar d’increments del 0,25% en imports de 735? (pensió d’incapacitat permanent), 637,13? (pensió de jubilació) o de  569? (pensió de viduïtat)
Tota reforma del  sistema públic de pensions afegida a les retallades i regressió de l’Estat del Benestar i les polítiques socials, en els termes que planteja el Govern de l’Estat,  és  subsumir les dones a un empobriment continuat i a la desigualtat.
Per a més informació:
Alba Garcia, secretària de la Dona i Cohesió Social de CCOO de Catalunya, tel. 630 853 526
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada