Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

dimecres, 20 de novembre del 2013

Posicionament de CCOO davant la violència masclista

710 DONES ASSESSINADES EN 10 ANYS, FINS QUAN, FINS QUANTES??? 

 710 assassinades en 10 anys, 50 en el que porten de 2013 sense comptar els fills i filles que no surten a les estadístiques. Això “solament” és la part més sagnant; hi ha molta violència invisibilitzada. En el primer semestre de 2013, segons dades del Consell General del Poder Judicial, s'han interposat 60.981 denúncies (més de 335 al dia), d'elles, solament el 10% presentades per la dona afectada. I sabem, perquè ho diuen especialistes, legislació, organismes internacionals, quin és el terreny abonat: la discriminació, la desigualtat i l'absència de prevenció mitjançant la implantació d'una educació en igualtat. Exigim als poders públics que no ignorin la situació: ara mateix es donen les circumstàncies que afavoreixen el creixement imparable de la violència contra les dones.

 El parlament europeu ha advertit de la relació entre crisis, precarietat, pobresa, polítiques “d'ajust” i augment de la violència envers les dones. Moltes, damnificades per un empobriment i una precarietat laboral que les afecta especialment, i amb menys recursos estatals dedicats a la lluita contra la violència, no troben la protecció i l'assistència jurídica, laboral i social que els poders públics han de garantitzar sense escosses ni endarreriments, perquè les hi perilla la vida, la salut, la integritat física i la dignitat personal.

 Els factors de violència estructural s'han agravat: més atur, més desprotecció social, més pobresa generalitzada, i més pobresa per a les dones. Menys recursos públics per a la igualtat entre dones i homes i per la prevenció en violència de gènere. Retallades que afecten a la salut i a la llibertat de les dones. Una política educativa que no integra el principi educatiu de la igualtat entre dones i homes.  Amenaça de retrocés històric en drets sexuals i reproductius. Retallades en serveis públics cap a la cura de les persones (educació infantil, sanitat, dependència) que aparten a les dones del món laboral. Des de 2009, hi ha 575 mil aturades més, i sols 1/5 part d'elles cobra alguna prestació (EPA 3r trimestre 2013). 

Si hi ha més riscos i menys prevenció i protecció, hi haurà més violència. Els governs no poden ignorar un mandat constitucional: actuar fins aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes i la eradicació de la violència. Que cap dona estigui en risc per ser dona en el nostre Estat. 

 Des de CCOO exigim millores en l'aplicació de la Llei Integral contra la violència de gènere; que es doni marxa enrere a les retallades en prevenció i atenció a les víctimes; que es recuperin assignatures amb l'objecte educatiu de la igualtat en la ensenyança de nens i nenes, com Educació per a la ciutadania. Per la nostra part, treballarem per acabar amb la violència i la discriminació introduint en la negociació col·lectiva garanties de protecció laboral per a les víctimes, promovent la negociació de protocols d'assetjament sexual i per raó de gènere en les empreses, organitzant activitats de sensibilització i formant delegats i delegades en la defensa dels valors de la igualtat i la no discriminació, entre d'altres. 

DESDE CCOO LLUITEM PER A LA ELIMINACIÓ DE LES DISCRIMINACIONS. VINE AMB NOSALTRES I DEFENSA ELS TEUS DRETS!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada