Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

divendres, 18 de novembre del 2016

Mesa General de Funció Pública 17/12/2016

Els punts tractats van ser els següents: 

1. S’ha aprovat el Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes de l'Administració de la Generalitat de Catalunya: La part social insta a actualitzar les dades ja que el pla treballa amb les de l’any 2011. (Aquest pla no és d'aplicació al personal docent ni a l'estatutari). 

2. Pressupostos de la Generalitat 2017: Intervenció de la Directora General de Pressupostos explicant les limitacions que te el Pressupost de la Generalitat tant des del punt de vista dels ingressos (capacitat fiscal reduïda, condicions del FLA per incompliment del límit de deute,etc) com de les despeses (gran part de la despesa ja esta compromesa per exercicis posteriors i altres partides) i les dificultats per fer una estimació del pressupost del 2017, ja que el govern estatal espanyol no ha comunicat encara les dades més rellevants a les CCAA.

La Generalitat exposa que esta treballant amb “estimacions optimistes” que podrien suposar un increment de 900 milions de euros respecte del pressupost de 2015 (el mateix prorrogat al 2016). 

En base a l’exposició anterior , l’administració fa una proposta de millora pel 2017 limitada a la creació d’un fons de contingència per si el Govern de l’Estat Espanyol apuja el sou dels funcionaris en la seva llei de pressupostos (amb l’obligada repercussió en els funcionaris de la Generalitat) i una altra quantitat pel pagament del 34,42% de la paga extra de 2012 que suposen 225 milions d’euros (compromís adquirit el primer semestre de 2016 per l’Administració fruit d’aquesta Mesa de Negociació ). Cal recordar que a finals de novembre de 2016 es retornarà el 20,22% d’aquesta paga de 2012. 

Des de CCOO manifestem que , tot i les limitacions que imposa l’estat hi ha un marge que depèn de la voluntat política en el moment d’assignar despeses i ingressos: invertir en qualitat dels serveis públics incrementat la dotació de personal a ensenyament i sanitat o apujant la recaptació de determinats impostos com l’impost de successions . 

3. Llei de Mesures 2017:

 a) L’Administració planteja modificar la Llei 24/1987, de 28 de desembre, de creació de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya, derogant l’article 6 per tal de permetre la funcionarització de part del seu personal laboral.

 b) Promoció interna especial del cos auxiliar tècnic de la Generalitat de Catalunya, grup de serveis penitenciaris, al cos tècnic d’especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup de serveis penitenciaris. S’autoritza la persona titular del departament competent en matèria de justícia a convocar un segon procés selectiu especial, pel sistema d’oposició, en un termini d’un any a comptar des de l’entrada en vigor d’aquesta llei, amb la finalitat de facilitar la promoció interna del personal funcionari del cos auxiliar tècnic de la Generalitat de Catalunya, grup de serveis penitenciaris, al cos tècnic d’especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup de serveis penitenciaris. 

c) Modificació del punt 3 de l’article 20 de la Llei 8/2007, de 30 de juliol, de Institut Català de la Salut, pel que fa referència als procediments de verificació de les responsabilitats de la gestió encomanada als càrrecs directius de l’ Institut Català de la Salut de forma periòdica, de forma que tot l’equip vinculat a aquestes persones participi en el procediment de verificació i avaluació. 

d) Modificació de la lletra b) de l’apartat 1 de l’article 38 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya referent a les revisions psicofísiques i mèdiques que assegurin el manteniment efectiu de llurs condicions físiques i psicològiques per a l’adequada prestació del servei (bombers). Tots els sindicats manifestem que aquest punt s’ha de tractar en l’àmbit sectorial corresponent i no ara en aquesta Mesa General. Així mateix, el redactat proposat per l’administració ofereix molts dubtes en la seva interpretació respecte de la normativa actual i s’acorda posposa el tema fins la propera Mesa General.

 PROPERA MESA GENERAL: dilluns 20 de novembre 16 hores 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada