Benvinguts al blog de la secció sindical de CCOO centre-nord i Hospital de Viladecans

Benvinguts al blog de CCOO Baix Llobregat Centre-Nord

Estem al CAP Cornellà c/Bellaterra 31 3ª planta


(08940) Cornellà de Llobregat Telèfon 93 471 11 00


ccoobln@ambitcp.catsalut.net

i També a l´Hospital de Viladecans

(08840) Avinguda de Gavà 38 Viladecans

Telèfon 93 659 01 11 extensió 448

divendres, 6 d’octubre del 2017

Comissió Paritària de Formació Hospital de Viladecans

CCOO, com a membres de la Comissió Paritària de Formació, ens hem reunit el dia 27 de setembre amb la Sra. Meritxell Herreros López (Directora de Persones i Desenvolupament Professional), amb la finalitat de fer aportacions al Pla de Formació 2018 del nostre hospital, actualment en procés d’elaboració. Aquestes aportacions han estat el resultat de les necessitats formatives que ens han transmès els treballadors i les detectades per CCOO.

Valorant el pla de formació 2017, hem proposat que s’imparteixin més cursos per a les categories professionals que en tenen menys, perquè hi hagi equilibri entre les diferents categories, tot tenint en compte el número de treballadors.

Hem insistit en la importància de la formació en “Triatge a Urgències”,  “CMA” i “Endoscòpies”.  L’any 2016 vam manifestar que és necessari seguir allò que expressa la Sociedad Española de Enfermería en Emergencias (SEEUE) i la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES), que és “un mínimo de experiencia en el Servicio de Urgencias que suele oscilar entre 1 o 2 años y formación teórica presencial”.

Proposem que, a banda de la formació teòrica, els treballadors tinguin la possibilitat de realitzar pràctiques a la unitat de Triatge, CMA i Endoscòpies.

Altres cursos proposat són:

Curs “Interpretació d’electrocardiogrames per a Infermeria”: que s’imparteixi també en edició de tarda, ja que actualment només està previst realitzar-lo en edició de matí.
Curs “Embenats” :  que s’inclogui dins del curs  la formació en “Guixos”.
Cursos en “Nutrició en pacients ingressats a les Unitats d’Hospitalització”,  “Drenatges” i “Subjeccions”. Aquesta formació  podria realitzar-se sota la modalitat de “updates” a les unitats d’hospitalització.

CCOO sempre es situarà a disposició de la Docència, Recerca i Innovació. Així, hem transmès a la Sra. Herreros les gestions fetes per la nostra Secció Sindical amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Sant Boi amb la finalitat que els treballadors DUIS que ho demanin tinguin la possibilitat de realitzar estades formatives a la UCI d’aquest centre. Hi ha 6 boxes (8 a l’hivern), on s’atenen pacients de Cardiologia, Neumologia i Cirurgia.


Valorem que aquestes estades són una oportunitat perquè els treballadors augmentin els coneixements necessaris per atendre pacients semicrítics al nostre hospital i, en un futur, per treballar a la “Unitat de Semicrítics” que està previst crear al nou hospital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada